• Gratis verzending naar Nederland en België 🌸
  • Snel thuisbezorgd 1-2 werkdagen 🌸
  • Persoonlijk en gratis advies 🌸

Hoe klim je uit een burn-out?

Gepubliceerd op 10 oktober 2021 om 18:37

Wat is een burn-out?

Een lange periode van stress, waarbij ontspanning ontbreekt of erg weinig aanwezig is. Dit kan ervoor gaan zorgen dat je fysiek en geestelijk totaal wordt uitgeput. Op een gegeven moment zijn alle reserves weg en ben je totaal 'opgebrand'.

Je hebt geen energie meer en het dagelijks leven wordt een enorme uitdaging. Taken uitvoeren wordt steeds moeilijker om uit te voeren. Denk jij last te hebben van een burn-out? Of heb je vermoedens dat een dierbare hier nu door heen gaat? Bachbloesems zijn een natuurlijke ondersteuning (zonder bijwerkingen) die ondersteuning bieden bij burn-out klachten.

 

Iedereen kan een burn-out krijgen, zowel jongeren als volwassenen. Het is belangrijk om een burn-out serieus te nemen!

Wat zijn de symptomen van een burn-out?

Voordat je een burn-out krijgt, geeft je lichaam en geest vaak al wat signalen af. Maar herken jij die? Het is beter om een burn-out te voorkomen dan te genezen! want het herstellen van een burn-out kan soms jaren in beslag nemen en sommige mensen behouden bepaalde klachten die hun dagelijks leven blijvend kunnen beïnvloeden. 

✿ Verminderde weerstand

✿ Vergeetachtigheid

✿ Steeds minder energie hebben

✿ Veel huilbuilen hebben

✿ Het libido wat vermindert 

✿ Vermindering van concentratievermogen 

✿ Prikkelbaar

✿ Opgejaagd gevoel

✿ Paniekaanvallen

✿ Slapeloosheid

Een burn-out komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het verloopt vaak in een aantal fases. Hou des nood consequent een dagboekje bij over hoe jij je voelt en of tegen een bepaalde voor jou moeilijke of lastige situatie aankijkt. Op die manier houdt jij jezelf nauwlettend in de gaten en kan je bij het herkennen van een aantal signalen sneller ingrijpen. Het krijgen van een burn-out gebeurt door diverse oorzaken. Soms door een of meerdere oorzaken. 

Wat zijn de oorzaken van een burn-out?

✿ Spanningen in de relatiesfeer

✿ Leefomstandigheden

✿ (Hoge) werkdruk

✿ Pesterijen

✿ Chronische ziekte

✿ Onzekerheid

✿ Relatiebreuk

✿ Bepaalde karaktereigenschappen (bijvoorbeeld erg perfectionistisch zijn)

✿ Druk privéleven

✿ Last van narcistische mensen

✿ Angst hebben die je leven beheerst

Hoe voorkomt je een Burn-out 

Het is belangrijk om stil te staan bij je eigen grenzen. Vraag jezelf af hoe jij je voelt, wat je ervaart? Zo leer je beter luisteren naar je eigen grenzen en om daaraan toe te geven. Probeer eventuele klachten niet te negeren. 

Deel je gevoel met je vrienden, want praten lucht op. Hoe eerder je een (beginnende burn-out) herkent bij jezelf of een ander hoe sneller je er weer bovenop kan komen! Een structurerende aanpak helpt om een burn-out (beter of sneller) onder controle te brengen. Je lichaam rust gunnen is belangrijk om de stresshormonen in je lichaam tot rust te brengen. Ontspanningsoefeningen helpen je om die rust te creëren. De onrust zal uiteraard niet gelijk weg zijn.

Het is een geleidelijk proces waarvan je 'moet' herstellen. Als je in beweging bent dan geeft je lichaam ook endorfine af (geluk hormoon). Eventuele stressgedachtes kunnen hierdoor verminderen. Sporten of wandelen kunnen je hierbij helpen. Probeer te achterhalen waar de burn-out vandaan kwam  want om de triggers op te sporen kun je ontdekken hoe je het daarna anders kan gaan aanpakken! 

Met behulp en ondersteuning van Bach Bloesems help je om de natuurlijke balans wat uit evenwicht is weer te herstellen!

Bach Bloesem bij Burn-out klachten

✔ Voor meer energie 

✔ Helpt bij je herstel

✔ Goede nachtrust

✔ Ondersteuning van je vitaliteit 

✔ Weer lekker in je vel!

✔ Verminder van angsten

Wil je dat ik je help om de juiste Bachbloesem uit te zoeken? Laat het mij dan gerust weten!