• Gratis verzending naar Nederland en België 🌸
  • Snel thuisbezorgd 1-2 werkdagen 🌸
  • Persoonlijk en gratis advies 🌸

Hoogsensitieve kinderen

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 08:36

Als je kind hoog sensitief is

Hoogsensitieve kinderen zien en voelen veelal wat er om hen heen gebeurt. Zijn vaak zorgzaam en bewust van de gevoelens van anderen. Er komen veel prikkels op hen af en daar reageren ze sterk op.

Al zijn er nog geen (echte) diagnose voor een kind die hooggsensitief is er zijn dus wel een aantal kenmerken waaraan je zo'n gevoelig kind kan herkennen. 

 

Hoe herken je een hoog sensitief kind?

Daardoor kunnen ze zich overweldigd voelen en krijgen ze de behoefte om zich terug te trekken. Daarom zijn groepen of bijvoorbeeld op kamp gaan vaak spannende momenten voor kinderen die hoog gevoelig zijn. Als jij niet lekker in je vel zit als ouder zijnde dan is je kind dat vaak ook, omdat ze ongemerkt vaak de stemmingen voelen en of overnemen. 

 

Wat is voor een hoogsensitief kind belangrijk?

 Het bieden van structuur is belangrijk en vinden ze vaak fijn. Ze willen immers graag weten waar ze aan toe zijn. Dit geeft een stukje houvast en overzicht.  

 Ze houden van rust. Op die manier kunnen de kinderen weer opladen en hun prikkels verwerken. Zorg er voor dat een kindje voldoende slaapt en ze een ruimte hebben waar ze ook even helemaal alleen kunnen zijn als ze daar behoefte aan hebben. 

Harmonie. Ze vinden het fijn als de omgeving waarin ze verkeren een fijne sfeer is. Waar ze zichzelf kunnen zijn en waarbij ze op hun gemak zijn. 

Meer tijd geven. Kinderen die hoogsensitief zijn hebben meer te verwerken. Leg daarom niet te veel druk op een kindje. Een geduldige houding helpt hen om de vele prikkels te verwerken. 

Kijk en voel wat je kind nodig heeft. Volg je gevoel (want meestal ben je als ouders ook hoog gevoelig) en ga met je kind in gesprek als dat mogelijk is om te vragen waar je hem of haar mee kan helpen. Observeer hem of haar en luister aandachtig. 

 

Heb jij opgemerkt dat je een hoogsensitieve zoon of dochter hebt? Samen met jou kijk ik naar wat jouw zoon of dochter precies nodig heeft. Na aankoop stuur ik jou een aantal korte vragen, zodat ik voor jou een persoonlijk op maat samengestelde mix kan samenstellen. 

Wat kan Bach Bloesem voor jou kind betekenen? 

 ✔ Beschermlaagje bij overprikkeling

 ✔ Dat je kind makkelijker of sneller in slaap kan vallen

 ✔ Het verhogen van de concentratie 

 ✔ Het in balans brengen van emoties

 ✔ Meer ontspanning en rust 

  Een algehele positieve bijdrage aan zorg en welzijn van je kind(je). 

 

 

Hier schrijf ik al mijn blogs  Vind je het leuk om dit te delen? Klik dan hieronder.