• Gratis verzending naar Nederland en België 🌸
  • Snel thuisbezorgd 1-2 werkdagen 🌸
  • Persoonlijk en gratis advies 🌸

Hoe helpt Bach Bloesem bij liefdesverdriet?

Gepubliceerd op 4 maart 2021 om 14:28

Liefdesverdriet

Helaas maken we allemaal wel eens verdrietige momenten mee. Liefdesverdriet is daar een voorbeeld van. Het is een behoorlijke pijnlijke en verdrietige ervaring.

Natuurlijk reageert iedereen weer anders op liefdesverdriet en hangt het er ook van af hoelang de relatie was, hoe jullie met elkaar omgingen en hoe de relatie gestopt is. Door het intense verdriet is je eetlust misschien wel vermindert of ben je moe en neerslachtig geworden. En als je aan die persoon denkt, kan je een diepe leegte van verdriet voelen. Dat zijn allemaal hele normale gevoelens om te ervaren, maar gelijktijdig ook heel lastig! Je wil er graag van af, maar het lukt nog niet. Liefdesverdriet heeft daarom soms ook een langdurige verwerking nodig. 

Verwerking liefdesverdriet

Om het verdriet te verwerken ga je door allerlei fases heen. Je kunt het vergelijken met een rouwproces. Het begint vaak bij ontkenning, woede, verdriet, loslaten en uiteindelijk acceptatie. Het hoeft niet altijd in die volgorde te gaan, soms loopt het ook door elkaar heen. Je wil natuurlijk niet in een bepaalde fase blijven hangen, daarom is het belangrijk dat;

 

 Gedachtes doorbreken

Je wil het niet, maar het gebeurt toch juist aan hem of haar denken die je hart heeft gebroken. Malende gedachtes die telkens weer tot je komen. Hierdoor kan het lijken alsof je niets over je eigen gedachtes te zeggen hebt! Gelukkig is dit niet zo jij kan je gedachtes op elk moment zelf doorbreken. Soms je gedachtes zo nu en dan heel bewust als je merkt dat je hele dag als het ware door hem of haar in beslag wordt genomen. Doorbreek en verander patronen in je leven, juist door een stukje leefomgeving te veranderen of door andere dingen te gaan doen op een dag. Op die manier zet jij jezelf in een andere en vernieuwde energie, die jou weer energie kan geven! 

 

Ga wandelen

Tijdens het wandelen word er serotonine aangemaakt. Het 'gelukshormoon'. Je vermindert je stressniveau en bevordert heet ontspannen gevoel! Een dagelijkse wandeling van ca. 20 minuten kan dit al voor je bewerkstelligen. En het is ook nog eens gratis! 

 

Wat ook heel belangrijk is om niet te verdrinken in je verdriet, daarom is het belangrijk om:

 

Tegen je gevoel in te gaan.

 

Tegen je gevoel in te gaan? Ja! door het verdriet wat je voelt kan het voelen alsof niets anders meer belangrijk voor je is. Je werkt, het schoonmaken van je huisje, de financiën, je toekomst of gezondheid. Toch zijn het juist die zaken die jou er weer bovenop kunnen helpen. Stel je hebt totaal geen zin om van die bank af te komen of om met een goede vriend af te spreken. Als je daar keer op keer aan toegeeft, verandert er niets aan je situatie en aan hoe jij je voelt! Door de 'knop' al dan tijdelijk even om te zetten, heb je een grotere kans in een opwaartse spiraal te komen. Rationeel weet je dat het beter is om wel even naar buiten te gaan of bij iemand je hart te luchten. Elke dag ga je jij je dan een stukje beter voelen!

 

Bach bloesem geeft ondersteuning bij liefdesverdriet

Er zijn verschillende Bach Bloesems die jou hierbij een steuntje in de rug kunnen zijn. Honeysuckle of Rock Rose zijn daar een aantal voorbeelden van. Zij helpen jou om negatieve gevoelens en emoties om te zetten in een positiever gevoel. Ze helpen jou om blokkades op te ruimen te doorbreken. En je langzaamaan maar zeker in gevoelens van acceptatie komt en er licht aan het einde van de tunnel komt! 

 

Hierboven schrijf ik al mijn blogs  Vind je het leuk om dit te delen? Klik dan hieronder.