• Gratis verzending naar Nederland en België 🌸
  • Snel thuisbezorgd 1-2 werkdagen 🌸
  • Persoonlijk en gratis advies 🌸

Bachbloesem Mimulus uitgelicht

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 12:19

Mimulus een krachtige Bachbloesem

Een Mimulus of Maskerbloem heeft niet voor niets deze toch wel toepasselijke naam gekregen. Een Mimulus persoon maskeert zijn gevoeligheid achter een masker.

Snel bang zijn of angstige gevoelens ervaren is voor hen een bekend terrein. Ze kunnen precies benoemen waar hun angsten liggen. Alleen ze laten dat liever niet zien. Het leed wat daaruit voorkomt dragen ze liever alleen en in stilte. Het is soms lastig dat ze daardoor niemand hebben om op terug te vallen. Hun verlegen en rustige houding maken hen introverte mensen. Denk hierbij ook aan het bange dier of het teruggetrokken kind. Ze hebben een grote mate van fijngevoeligheid en zijn zeer sensitief. Ze zijn alleen altijd op hun hoede!

Wat kan Bachbloesem voor een Mimulus mens of dier betekenen?

Mimulus deze krachtige maar kleine prachtige bloem helpt om je kracht te leren kennen en daarin te gaan staan! Het geeft vertrouwen dichterbij jezelf te gaan staan. De angst overheerst niet langer, maar de rust en het zelfvertrouwen brengt zijn intrede. Je vitaliteit en levensvreugde nemen daardoor weer toe en de eerste stapjes naar een stukje zelfoverwinning zijn daarmee gezet!

 

Mimulus voor honden en katten

Dieren zoals honden en katten kunnen ook lijden onder de gevolgen van angsten wat een Mimulus-dier met zich mee kan dragen. Denk aan harde geluiden van een televisie of radio, een ruzie in een gezin of harde stemmen. Door de fijngevoeligheid van dit dier, kan het al snel uit balans raken en schrikken van alles wat er om hem of haar heen gebeurt.
Mimulus helpt om jouw huisdier weer te laten ontspannen, zodat er rust in zijn lichaam en geest terugkeert en de stress wat het dier vaak altijd met zich meedraagt afneemt. De angst neemt dan niet langer meer de overhand.

 

Hierboven schrijf ik al mijn blogs  Vind je het leuk om dit te delen? Klik dan hieronder.