• Gratis verzending naar Nederland en België 🌸
  • Snel thuisbezorgd 1-2 werkdagen 🌸
  • Persoonlijk en gratis advies 🌸

Is jouw kat agressief?

Gepubliceerd op 10 januari 2021 om 13:13

Agressie bij een kat

Katten zijn over het algemeen lieve dieren die graag bij je komen om een kopje te geven of op schoot te liggen. Toch kunnen katten zomaar uit het niets de aanval inzetten.

Dat is natuurlijk schrikken geblazen! Voor je het weet heeft jouw kat tijdens het 'aai en bijt syndroom' uitgehaald. Je bent flink gebeten of er is uitgehaald naar je hand. Het is prettig om deze pijnlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Dat is immers beter dan genezen... toch is niet alle agressie fout.

 

Een kat dat tijdens het 'aai en bijt syndroom' schrikt en uithaalt ter verdediging is dan ook normaal 'kattengedrag' of het verjagen van een vreemde kat in de tuin, omdat je kat zich bedreigd voelt valt daar ook onder. Het is dus belangrijk om goed te kijken of het normaal gedrag is of als er misschien toch meer aan de hand is.

 

Het is belangrijk om te weten dat een kat niet zomaar agressief. Er is altijd een gebeurtenis of een ervaring die daar aan vooraf is gegaan. Agressief gedrag van een kat moet je daarom altijd serieus nemen. 

 

Waar kan agressief gedrag bij een kat vandaan komen? 

 ✿ Je kat kan allerlei angsten hebben

  Ergens pijn hebben

  Rouwen om een verloren (huis) dier of baasje 

  Stress hebben

 ✿ Zich onveilig voelen

 ✿ Een trauma opgelopen

 ✿ Kwakkelen met de gezondheid

 Door medicatie (lees daarom ook altijd eerst goed de bijsluiter(s))

 

Wanneer spreek je van een probleemgedrag?

Agressief zijn naar andere dieren en of mensen. 

 

Wat te doen bij agressie?

  Onderzoek eerst of er geen fysieke oorzaak is. Dit doe je door naar een dierenspecialist te gaan. Die kan je kat van top tot teen onderzoeken op medisch gebied. Soms kan er dan medicatie nodig zijn.

  Bekijk ook de huidige situatie. Welke veranderingen hebben plaatsgevonden in het leven van je huisdier en of van jezelf? 

  • Ben je verhuisd?
  •  Zijn er dingen in huis veranderd?
  • Krijgt je kat sinds kort andere voeding

  Laat de kat na een agressieve bui een tijdje met rust. Dit is het beste omdat je kat dan niet weer kan uithalen en je kat kan kalmeren.

 

Hoe kan je agressie preventief voorkomen?

  Zorg dat je kat voldoende persoonlijke ruimte heeft en krab mogelijkheden. 

  Verdeel de maaltijden over de dag.

  Weet waar jij je kitten vandaan hebt gehaald om uit te sluiten dat de kitten bijvoorbeeld te vroeg bij de moeder is weggehaald, waardoor er probleemgedrag kan optreden. 

 

Is jouw kat agressief? Bach Bloesems kunnen dan helpen!

Aan de hand van diverse vragen ga ik samen met jou kijken welke Bach Bloesem Mix het beste bij jouw kat past. Het is namelijk belangrijk om te achterhalen waar de agressie vandaan komt. De vragen zal ik per email naar je toesturen, zodat je op je gemak alle vragen kan beantwoorden. En jouw kat na het gebruik van de Bach Bloesem weer meer in balans is! En jij weer met een gerust hart jouw kat kan kroelen :)

 

 ✔ Helpt om je kat weer in balans te brengen

 ✔ Helpt bij onderlinge agressie

 ✔ Spanningen nemen af

 ✔ Goede resultaten 

 

Bach Blossom mix persoonlijk samengesteld voor jouw agressieve kat

Hier schrijf ik al mijn blogs  Vind je het leuk om dit te delen? Klik dan hieronder.